Houding en zit

Om zo’n goed mogelijke samenwerking te kunnen hebben met je paard tijdens het rijden is het belangrijk een juiste houding en zit te hebben, welke tevens passend is bij jouw discipline van rijden.

Dit vraagt ook van de ruiter een fit, sterk waar nodig, gecoördineerd lichaam welke in balans en onafhankelijk in het zadel kan zitten zonder het paard te storen in de beweging en het paard de juiste hulpen zo duidelijk en klein mogelijk kan geven.

Tijdens een zadelpasconsult wordt absoluut ook gelet op de houding en zit van de ruiter, daar deze ook een belangrijke factor is voor het bepalen of een zadel passend is. Bedenk dat een zadel moet passen voor zowel paard als ruiter en deze samen in beweging.

Wil jij nog een stapje verder en de samenwerking tussen jou en jouw paard nog optimaler maken of de communicatie met jouw paard verder verfijnen? Dan is het misschien een goed plan ook gerichter met je eigen fitheid als ruiter aan de slag te gaan. Zowel fysiek als mentaal. Hierbij kan ik jou als ruiter- en medisch fitness trainer, alsook weerbaarheidstrainer, ook helpen.

Ben je geïnteresseerd in een uitgebreidere check van jouw houding en zit en jouw ruiterfitheid? Dan is een Base line check een erg goede analyse mogelijkheid.