Over Irma

Ik ben Irma Wormgoor en sinds 2005 fulltime zadelpasser. Paarden zijn van jongs af aan mijn passie. Ik wilde van mijn paardenhobby mijn werk maken en ben in 2005 gestart met de verkoop van ruitersportartikelen. Hier kwamen ook zadels bij en deze wilde ik alleen verkopen met een gedegen kennis over de passing van zadels. Niet lang daarna kwam de eerste zadelpasopleiding in Nederland op mijn pad.

Naast dat paarden schitterende dieren zijn, fascineert het mij enorm hoe een paard in elkaar steekt en hoe het beweegt. Ik zorg graag dat het paard zo goed mogelijk kan presteren, zonder dat het welzijn vergeten wordt. We verlangen de beste prestaties van onze paarden, en het is daarom essentieel dat ze zo comfortabel mogelijk datgene kunnen doen dat wij van ze vragen onder het zadel.

Ik ben gekwalificeerd Advanced ESS (Advanced Equine Saddlefitting Specialists, NL), MSFC (Master Saddle Fitting Consultant, NL), als de SMS (Society of Master Saddlers, UK ) zadelpasser. Ik houd me al jaren met veel plezier fulltime bezig met het verbeteren van het zadelcomfort voor zowel paard als ruiter. De paardenwereld ontwikkelt zich continue; daarom blijf ik me voortdurend bijscholen op het gebied van zadels, maar ook op het gebied van anatomie, bouw, beweging van paard en ruiter.

Paard, zadel én ruiter

Naast zadelpasser ben ik ook gediplomeerd ruiter- en medisch fitness trainer en gespecialiseerd in houding, zit en de fitheid van de ruiter. Recent ben ik me gaan scholen in (motorische) bewegingsvoorkeuren van mensen waarmee ik ruiters kan profileren betreffende hun persoonlijke Action Type voorkeuren van bewegen.
Hiermee wordt er vaak een heel ander licht geworpen op gebruik van eigen lichaam te paard waardoor zowel de ruiter zelf en hun instructie op een betere manier aan de slag kunnen tijdens de trainingen. Verder is het monitoren van zowel paard als ruiter een extra tool welke ik als medische en veterinair thermograaf kan inzetten om fysieke gesteldheid te verbeteren/bevorderen en vooral ook primaire oorzaken van blessures op te sporen en daarna te monitoren tijdens herstelproces. Dit zodat paard en of ruiter zo snel als het lichamelijk weer mogelijk is hun training weer kunnen opbouwen. Mijn kracht bij het totaalplaatje paard – zadel – ruiter.

Aanvullend zet ik mij in als bestuurslid voor het verbeteren van de fitheid van de ruiters via het Zorgnetwerk Voor Ruiters (ZNVR). Een landelijk netwerk waar jij als ruiter de juiste en kwalitatieve hulp bij lichamelijke klachten of lichamelijke ruiterfitheid kunt vinden bij therapeuten en Ruitervitaal coaches in jouw regio welke zich specifiek richten op de ruiter en het paard.

Fit naast je paard, fit op je paard!

Ik help je verder met:

Zadelpasconsult

Nieuw zadel

Houding en zit